BEVEL BOX

HOEKINSTELLINGEN SPELENDERWIJS

Wat kan het leven soms eenvoudig zijn. Jarenlang was het een hele karwei om bepaalde hoekinstellingen correct uit te voeren. Soms kwam er een gradenboog of een mal bij te pas.
Nu biedt een toverdoos de oplossing. De “Bevel Box” meet moeiteloos elke hoek en geeft een digitale uitlezing tot op 1/10 graad nauwkeurig.

Neem nu het juist schuin instellen van de geleider op een bandherzaag (zie foto). Het is de bedoeling deze geleider in een bepaalde hoek te krijgen t.o.v. het zaagblad. We plaatsen de Bevel Box op het uiteraard stilstaande zaagblad en drukken op “zero”. Dit wordt dus ons referentievlak. Nu plaatsen we de Bevel Box, die trouwens aan één zijde magnetisch is, op de geleider. Deze laten we dan manueel kantelen tot de juiste hoek. Deze is onmiddellijk afleesbaar tot op 1/10 graad precies. Eenvoudiger kan niet.

De Bevel Box heeft heel wat toepassingen, zoals b.v. het schuin positioneren van een cirkelzaag in een paneelzaag, of het onder hoek plaatsen van de werktafel t.o.v. een lintzaag.

 
  • Industriepark
  • Neringstraat 2
  • 1840 Londerzeel, België
  • 00-32-52-30.09.81
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.