noblesse logo

FREQUENTIEREGELAAR VOOR BANDZAAGSTAANDER

VOOR HET REGELEN VAN HET TOERENTAL VAN DE ZAAGWIELEN VAN EEN BANDZAAG
 

Voor diverse houtsoorten hebben we eigenlijk verschillende lineaire zaagsnelheden nodig. Voor het zagen van hardhout moet de bandzaagmachine veel trager draaien dan voor b.v. populier. Hoe krijg je zoiets voor elkaar als je meer dan één houtsoort moet zagen? Meestal wordt er maar voortgezaagd, goede snelheid of niet. De resultaten zijn uiteraard niet optimaal.

Nu kunnen we echter handig gebruik maken van de moderne technologie. D.m.v. een frequentie-omvormer beïnvloeden we het toerental van een bandzaagstaander. Het regelbereik bevindt zich tussen 50 en 120% van het normale toerental van de motor.
De levering bestaat uit een frequentieregelaar, filter en elektrische kast.
Met display op elektrische kast voor uitlezing zaagsnelheid in m/sec.

Onze technische dienst zorgt voor een verzorgde installatie en een aangepaste programmering.
Als toemaatje bezorgen wij u een nota met technologische informatie en tips & tricks voor een slim gebruik van deze FR (frequentieregelaar).

 

Nieuws

Prowood 2018 in Flanders Expo te Gent 25/09/2018

Met zowel een flinke voet in de eerste als in de tweede houtverwerking, bekleedt ons bedrijf een unieke plaats in de sector houtbewerkingsmachines. Lees het speciaal nummer van Noblesse Info.  

Hebrock zomeractie 01/08/2018

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan: een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand. Lees verder.

Noblesse Benelux viert 65ste verjaardag 23/01/2018

Ons bedrijf werd in 1953 opgericht, eerst als de eenmanszaak "Albert Noblesse", later werd het "Noblesse Benelux N.V.". De onderneming telt zo'n 25 medewerkers.

Contacteer ons

NOBLESSE BENELUX NV
Industriepark - Neringstraat 2
BE - 1840 Londerzeel

Tel.: 00-32-52-30.09.81
Fax: 00-32-52-31.94.13
E-mail:info@noblesse.be